avsb

Twee foto's, één thema, één tijdstip op één dag van de week, 25 weken lang, elke vrijdag tussen 10.00 en 14.00 u. vanuit twee steden, Almere en Barcelona.

Dit concept hebben Hans van Hal en
Vere van Hal 6 maanden lang toegepast.
Zij hadden als doel om de liefde voor de steden, Almere en Barcelona, te visualiseren maar vooral ook de overeenkomsten en verschillen te ontdekken.

Daarbij was hun verbondenheid elke week duidelijk voelbaar ondanks de vele kilometers, ook erg belangrijk. De uitdaging van dit concept zijn ze dan ook gestart om deze reden.

Later bleek dat de wekelijkse 'foto-opdracht' meer met zich meebracht. Elke week na het fotomoment lieten ze elkaar de foto zien en bespraken de gemaakte foto's via Skype. Deze gesprekken wierpen al snel hun vruchten af, ze leerden van elkaars commentaren en het heeft hun blikken verbreed. 

Elke week op hetzelfde tijdstip, met voor iedere week een nieuw thema om een foto te maken, zonder verder overleg vooraf, vereiste discipline en doorzettingsvermogen merkten zij in de loop van de tijd.

Door de veelzijdige thema’s die ze gebruikt hebben, zoals kunst, architectuur, mensen, gebruiken en feesten maar ook door de meer abstractere thema’s, zoals
‘ lijnenspel ’, ‘opvallend ’ en ‘op tijd ‘ hebben we Almere en Barcelona op een eigen manier met elkaar verbonden en is een bijzonder dubbelportret ontstaan.

      home
vere van hal
about
contact
Almere vs Barcelona een dubbelportret